Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje
Nahajate se:
Domov Obvestila in objave ZLATA GENERACIJA U15

ZLATA GENERACIJA U15

08.05.2019 Klavdija M. 141

Odlična generacije nogometašev U15 nadaljuje niz odličnih rezultatov, ki so jih okronali tudi z udeležbo na turnirju GALLINI WORLD CUP v italijanskem Pordenoneju. Med 19. in 22. aprilom so fantje v konkurenci 32-ih ekip osvojili drugo mesto, potem ko so po streljanju kazenskih strelov morali priznati premoč angleškemu AFC Wimbledon. Na enem največji turnirjev za omenjeno starostno kategorijo, na katerem so se predstavile ekipe iz Evrope, Afrike, Južne Amerike in Severne Amerike, so Grosupeljčani pokazali, iz kakšnega testa so, in jih niso prestrašili tekmeci iz prestižnih svetovnih nogometnih šol. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Nik Zrnec.

»Na turnirju smo se srečevali z različnimi nogometnimi kulturami, njihovimi slogi igranja, obnašanja na igrišču. Lahko rečem, da smo se pomerili z zelo dobrimi nasprotniki, ki imajo večjo bazo otrok, boljše pogoje za delo, predvsem pa izjemno selekcijo fantov. Naši fantje so bili neverjetni, željni, motivirani, da naredijo nekaj, kar še ni uspelo nobeni ekipi v tej kategoriji,« je po srečanju pojasnil trener Goran Markovič.

Pritisk Brinja se je nadaljeval vse do velikega finala, vse tekme so držali niti igre v svojih nogah. Čeprav so Grosupeljčani ob nekaj nevarnih zaključkih nekajkrat stresli okvir vrat, je izid po sodnikovem žvižgu ostal 0:0. Sledili so kazenski streli, ki pa se v tretje niso izšli.

Osvojili so odlično drugo mesto, čeprav so bili fantje ves čas finala na igrišču boljši od tekmecev iz Londona. Kljub razočaranju so domov odšli z vednostjo, da so do konca premagovali udeležence iz držav svetovnih prvakov in klube z več kot 100-letno tradicijo delovanja. »Treba se je  zavedati, da smo naredili izjemen rezultat. Velike čestitke fantom, saj so skozi celoten turnir presegali svoje meje,« je bil zadovoljen trener.

V selekciji U15 je trenutno tudi 6 reprezentantov, čeprav trenirajo v ne najbolj zavidljivih pogojih, nogometaši in njihovi trenerji delajo prave male čudeže. »Naš cilj je preboj v 1.ligo kadetov in mladincev.  Se pa moramo zavedati, da samo z delom na igrišču težko dvigujemo standarde. Nujna je izgradnja klubskih prostorov,« je največji manko kluba zaobjel Markovič, ki si skupaj z ostalimi trenerji in vodstvom NK Brinje prizadeva da bi otrokom omogočili optimalne pogoje, pri čemer v veliki meri upajo na pomoč občine. »Le tako nam bodo pomagali, da tudi v naslednjih letih zraste kakšen mladi reprezentant Slovenije.«

Barbara Pance

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?