Zgodovinski viri razkrivajo, da se ime Grosuplje prvič pojavi davnega leta 1136, bilo je zapisano kot GROSLUPP ali po Valvasorjevo Velike uplje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 8 dneh (18. 4. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 8 dneh, od 10. 4. 2017 od 7. ure do 17. 4. 2017 do 7. ure, obravnavala 13 kaznivih dejanj, 5 prometnih nesreč, 4 kršitve javnega reda in miru in 31 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali poskus vloma v hišo, drzno tatvino, tatvino goriva iz delavnega stroja, tatvino bakrenih žlebov in zasegli ponarejen bankovec za 50 eur.

Policisti so intervenirali na javnem kraju, kjer je kršitelj v lokalu fizično napadal gosta, kršitelju je bil izdan PLN.

Policisti so obravnavali dve prometni nesreči s pobegom in prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali kaznivo dejanje požig, poskus vloma v vikend, vlom v hišo, vlom v dve vozili, zatajitev vozila, tatvino kosilnice, tatvino artiklov v trgovini in spletno goljufijo.

Obravnavali so dve prometni nesreči z udeležbo divjadi. V treh primerih so intervenirali na javnem kraju, kršiteljem je bil izdan PLN po določilih ZJRM-1.

Policisti so izvedli dva zasega prepovedane droge.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

V preteklem tednu so policisti zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli eno vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola so odvzeli dve vozniški dovoljenji.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.