Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 9. maj 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 22. maja.

 

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

 

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (8. 5. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 1. 5. 2017 od 7. ure do 8. 5. 2017 do 7. ure obravnavala 18 kaznivih dejanj, 12 prometnih nesreč, 1 kršitev javnega reda in miru in 32 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali vlom v hišo, dva kazniva dejanja goljufije, poškodovanje tuje stvari, dva primera kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe, tatvino ele. kablov, tatvino delov z vozila in tatvino reg. tablic LJCT-164 in LJ072-LH.

Policisti so obravnavali tri prometne nesreče z udeležbo divjadi in dve prometni nesreči s pobegom. Policisti so izvedli zasega prepovedane droge, zoper lastnika sledi hitri postopek.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali povzročitev splošne nevarnosti, tatvino ele. kablov, izsiljevanje in tatvino denarja.

Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo in štiri prometne nesreče z udeležbo divjadi. Intervenirali so na javnem kraju, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali dva vloma v hišo in povzročitev lahke telesne poškodbe.

Obravnavali so prometno nesrečo z udeležbo divjadi.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

V preteklem tedno so policisti, zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli štiri vozniška dovoljenja.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.