Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (27. 3. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 20. 3. 2017 od 7. ure do 27. 3. 2017 do 7. ure, obravnavala 21 kaznivih dejanj, 7 prometnih nesreč, 3 kršitve javnega reda in miru ter 26 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali šest tatvin, tri vlome, kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kaznivo dejanje grožnje in kaznivo dejanje vdor v informacijski sistem.

Policisti so obravnavali še dve kršitvi javnega reda in miru in enega kršitelja pridržali po Zakonu o prekrških do 12 ur, obravnavali pa so še prometno nesrečo, kjer je udeleženka zadobila hude telesne poškodbe in dve povoženi divjadi.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali dva vloma, dve tatvini, dve kaznivi dejanji poškodovanje tuje stvari, spletno goljufijo in kaznivo dejanje povzročitev lahkih telesnih poškodb.

Policisti so obravnavali prometni nesreči z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in povoženje divjadi.
Vozniku so zasegli motorno vozilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in občanu manjšo količino prepovedane droge ter zoper njega uvedli prekrškovni postopek.
V enem izmed gostinskih lokalov je bila ugotovljena kršitev po ZOPA (točenje alkoholnih pijač pijani osebi).

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali tatvino in kršitev javnega reda in miru.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.