Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 7. julij 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. julija.

 

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

 

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (13. 3. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 6. 3. 2017 od 7. ure do 13. 3. 2017 do 7. ure, obravnavala 18 kaznivih dejanj, 5 prometnih nesreč, 6 kršitev javnega reda in miru in 27 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali tri tatvine, dva vloma, tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, tri kršitve javnega reda in miru in dve prometni nesreči z manjšo materialno škodo.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali tri vlome, tatvino, kaznivi dejanji goljufije, kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, dve kršitvi javnega reda in miru, dve prometni nesreči z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja, trem voznikom so zasegli motorna vozila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, občanu pa manjšo količino prepovedane droge in zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali tatvini, vlom, kršitev javnega reda in miru in prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.