Kopanj je eden najlepših osamelcev na Slovenskem, njegova zanimivost pa je tudi studenček, ki izvira 10 m nad nivojem kraškega polja. Studenček ima stalno vodo, ki ne presahne niti v največji suši. V ljudskem izročilu mu pripisujejo čudodelne učinke za zdravje oči. Zavetnica studenčka je lurška Mati božja, katere kip se nahaja v majhni kapelici nad njim.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Pregled dogodkov PP Grosuplje v preteklih 7 dneh (10. 4. 2017)

Policijska postaja Grosuplje je v preteklih 7 dneh, od 3. 4. 2017 od 7. ure do 10. 4. 2017 do 7. ure, obravnavala 25 kaznivih dejanj, 7 prometnih nesreč, 2 kršitvi javnega reda in miru in 27 ne interventnih dogodkov.

KAZNIVA DEJANJA:

Na območju občine Grosuplje so policisti obravnavali sedem tatvin, vlom, kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kaznivo dejanje povzročitve lahkih telesnih poškodb, kaznivo dejanje zatajitve in kaznivi dejanji ponarejanja denarja.

Policisti so bili poslani še na dva manjša požara, obravnavali so tri prometne nesreče, od tega eno z manjšo materialno škodo, eno z manjšo materialno škodo in pobegom povzročitelja in eno z lahkimi telesnimi poškodbami. Obravnavali so še kršitev javnega reda in miru, kršitev določil zakona o zaščiti živali zaradi nezavarovanega psa, vozniku so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo in občanu zasegli manjšo količino prepovedane droge ter zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Na območju občine Ivančna Gorica so policisti obravnavali tri vlome, dve tatvini in dve kaznivi dejanji zanemarjanja, poslani so bili na manjši požar, vozniku motornega vozila so začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola in občanoma zasegli manjšo količino prepovedane droge ter zoper njiju uvedli prekrškovni postopek.

Na območju občine Dobrepolje so policisti obravnavali tatvino, dva vloma, kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari, kršitev javnega reda in miru, prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in vozniku motornega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti bodo za zgoraj navedena kazniva dejanja po vseh zbranih obvestilih in pridobljenih dokazih s kazenskimi ovadbami obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.