Primož Trubar se je rodil leta 1508 v Rašici pri Velikih Laščah in bil istega leta krščen v cerkvi sv. Kancijana v Škocjanu. Trubar je izdal prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem. Danes je upodobljen na kovancu za 1 evro.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Župan dr. Peter Verlič se je srečal z županom občine Dorfen Heinzom Grundnerjem

1aPoslanstvo rotarijstva je poleg dobrodelnosti tudi širjenje prijateljstva. Da je temu tako, dokazuje tudi Rotary klub Grosuplje, ki je že dvanajst let pobraten z Rotary klubom iz Dorfna na Bavarskem v Nemčiji.

Predsednik Rotary kluba Grosuplje Marjan Kastelic je tako povedal, da se vsako leto vsaj dvakrat obiščejo, skupaj pa so izpeljali tudi že kar nekaj odmevnih mednarodnih projektov, kot je razminiranje na Hrvaškem ali pa gradnja šole v Malaviju.

V petek, 5. maja 2017, je skupaj z rotarijci Rotary kluba Grosuplje na njihovo prijazno povabilo mesto Dorfen obiskal tudi župan dr. Peter Verlič.

Na mestnem trgu jih je sprejel nekdanji župan Hermann Simmerl, jim razkazal mesto ter jih popeljal tudi v njegovo zgodovino. Sledil je sprejem pri županu Heinzu Grundnerju, ki pa jim je nekoliko več povedal o sami občini Dorfen. Župana dr. Peter Verlič in Heinz Grundner sta ugotovila, da imata občini veliko skupnega, ob tej priložnosti pa sta si izmenjala tudi protokolarna darila.

V organizaciji Rotary kluba Dorfen je sledilo še prijetno druženje na skupni večerji, kjer pa je župan dr. Peter Verlič vsem zbranim povedal nekoliko več o občini Grosuplje. Povedal jim je nekaj splošnih podatkov o naši občini, predstavil uspešno realizirane občinske projekte v zadnjih letih ter načrte za naprej, pa tudi naravne in kulturne znamenitosti naše občine. Ob koncu pa je predstavnike občine Dorfen lepo povabil, da občino Grosuplje tudi obiščejo. 

 

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.