Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Praznični večerni pohod »PRID'MO SI VOŠČIT« 2016

V ponedeljek, 26. decembra 2016, so se Šmarčanke in Šmarčani, občanke in občani Grosupljega zbrali v središču Šmarja – Sapa, na trgu pred cerkvijo, in se odpravili na tradicionalni pohod »Prid'mo si voščit.« Na pohod so se odpravili v dveh smereh: ena skupina je krenila proti Rimski cesti, nato mimo Malega Vrha skozi Veliki Vrh proti Zacurku in nazaj v Šmarje - Sap, druga skupina pa čez Farovški hrib proti Paradišču, skozi Cikavo na Sela in skozi Sap prav tako nazaj v Šmarje – Sap, kjer je na trgu pred cerkvijo pohodnike pričakal topel napitek, odvil pa se je tudi kratek kulturni program.

gallery1 gallery1 gallery1

Pohodnike je pozdravil predsednik Turističnega društva Šmarje – Sap Jože Grozde. Vesel je, da je ta pohod, ki ga Turistično društvo Šmarje – Sap organizira na tako poseben dan, ko praznujemo Štefanovo, pa dan samostojnosti in enotnosti Slovenije, postal tradicionalen. Ob tej priložnosti se je zahvalil vsem, ki društvo podpirajo pri njegovih aktivnostih, vsem zbranim pohodnikom pa je zaželel vse najboljše v prihajajočem letu 2017.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Tudi predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar je vsem zaželel prijetno leto 2017. V Šmarju – Sapu se gradi avtocestni priključek, pločniki, zato je kot prvo tudi v prihajajočem letu vsem zaželel malo potrpežljivosti, pa seveda veliko zdravja in da bi vsi imeli ob sebi nekoga, ki nas bi imel rad, ki ga bi imeli radi, pa naj bodo to starši, stari starši, mož, žena, otroci ali pa sosed.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

»Drage krajanke, dragi krajani, Šmarčanke, Šmarčani, občanke, občani, lep dober večer vam voščim in vam seveda najprej iskreno čestitam ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ob našem državnem prazniku, ki ga praznujemo danes,« pa je zbrane nagovoril župan dr. Peter Verlič.

Povedal je, da je ta dan že bil na Ilovi Gori, kjer so izobesili slovensko zastavo na 12 m visokem drogu. Gre za tretjo takšno zastavo v naši občini, že prej so jo izobesili na Boštanjskem gradu in na Ostrem vrhu pri Čušperku. »In vesel bom, če bomo v vsaki krajevni skupnosti našli nek hrib, prostor, kjer bomo tako izobesili slovensko zastavo. Ker ne smemo pozabiti, da moramo biti ponosni na svojo državo, na svojo domovino, na Slovenijo. Ker tisti, ki ima dom, je lahko srečen, tisti, ki ga nima, bo srečo iskal še naprej,« je dejal župan, predsedniku krajevne skupnosti Janezu Pintarju pa namignil, da bi to lahko bil izziv za Krajevno skupnost Šmarje – Sap v naslednjem letu.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Vsem je zaželel lepe praznike ter srečno, zdravo, uspešno novo leto 2017. Naj bo polno dobre volje, optimizma, povezanosti in pa objemov s tistimi, ki jih imamo najraje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Pesem, recitacije, glasba, topel napitek ter iskreni stiski rok in dobre želje drug drugemu so na trgu pred cerkvijo, tako kot si je ob organizaciji dogodka želelo Turistično društvo Šmarje – Sap, resnično ustvarili pravo čarobno zimsko pravljico.

Foto in video: Brane Petrovič

 

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.