Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje – Sap v letu 2017

V soboto, 18. marca 2017, je potekal 136. redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje - Sap. Na občnem zboru društva so bili prisotni tudi gostje: župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar, predsednik Turističnega društva Šmarje – Sap Jože Grozde, predstavnika Gasilske zveze Grosuplje Aleš Kastelic in Jure Janežič ter predstavniki drugih gasilskih prijateljskih društev.

gallery1 gallery1 gallery1

PGD Šmarje – Sap je bilo v preteklem letu zelo aktivno. Predsednik Nejc Strežek je v svojem poročilu povedal, da so veliko pozornosti posvečali izobraževanju in usposabljanju članov, prav tako so posodabljali svojo opremo in skrbeli za brezhibno delovanje obstoječe. Zavedajo se, da je za uspešno reševanje najpomembnejši strokovno usposobljeni gasilec, ki lahko ob ustrezni tehniki edini zagotavlja potrebno pomoč. Tako so lani odšli na pomoč h kolegom na Primorsko, kjer so 4 gasilci pomagali gasiti požar na kraškem robu.

gallery1 gallery1 gallery1

Sodelovali so tudi z različnimi krajevnimi organizacijami. Ob prireditvi Turističnega društva Šmarje – Sap, Pozabljene obrti pod šmarsko lipo, so izvajali požarno varovanje prireditve in skrbeli za nujno prvo pomoč, če bi bila ta potrebna. V mesecu maju so tudi lani organizirali Florjanovo mašo. Na dan veselice, ki so jo imeli zadnji vikend v juniju, so s hrano in pijačo pogostili kolesarje maratona pot prijateljstva Vukovar – Ljubljana. V prednovoletnem času so z lepimi željami in koledarji obiskali krajane, ki so jih lepo sprejeli in tudi velikodušno nagradili.

Skrbeli pa so tudi za družabno rekreacijski del življenja v društvu. Tako so nekateri njihovi člani odšli na jadranje, drugi se odpravili v hribe. Organizirali pa so tudi gasilski izlet v Zagreb.

gallery1 gallery1 gallery1

Poveljnik PGD Šmarje – Sap Martin Hribar pa je dodal, da so se v preteklem letu poleg številnih izobraževanj in vaj udeležili tudi številnih tekmovanj. Na intervencijah je PGD Šmarje – Sap lani posredovalo kar 25-krat.

gallery1 gallery1 gallery1

Gasilke in gasilce so na občnem zboru lepo pozdravili tudi predsednik KS Šmarje – Sap Janez Pintar, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in župan dr. Peter Verlič.

Predsednik krajevne skupnosti Janez Pintar se je društvu lepo zahvalil za sodelovanje v preteklem letu. Povedal je, da so bili še bolj pridni, kot so povedali v svojih poročilih. Sodelovali so tudi na čistilni akciji, katere zelo pomemben člen so.

gallery1 gallery1 gallery1

Direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar je med drugim povedal, da se v Šmarju – Sapu gradi skoraj dva kilometra novih pločnikov, gradi se tudi nova javna razsvetljava, obnavlja vodovode, kanalizacijo. Pomembno pa je tudi, da v Šmarju - Sapu letos dobijo samostojno Osnovno šolo Šmarje – Sap. To bo udejanjeno s 1. septembrom, vse potrebno pa je občinski svet na predlog župana že sprejel.

gallery1 gallery1 gallery1

Župan dr. Peter Verlič pa se je članicam in članom društva v imenu krajank in krajanov Šmarja - Sapa in tudi vseh občank in občanov lepo zahvalil. Povedal jim je tisto, kar sliši med ljudmi: »Vedno ste dobrodošli, ko prinesete koledarje, vedno ste dobrodošli, ko vas vidijo na vajah, in vedno ste dobrodošli, ko pride do intervencije, takrat še posebej.«

Župan je še povedal, da je to tisto pomembno zaupanje, ki ga gasilci predstavljajo v naši občini, to je tista varnost. Varnost pa je danes zelo izpostavljena in ne vemo, kaj nam prinaša prihodnost.

Tako predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar, kot tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič so društvu zaželeli vse dobro in uspešno opravljanje svojega poslanstva tudi v prihodnje.

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.