Na Kopanju stoji cerkev Marije Vnebovzete, ob njej pa se nahaja župnišče, v katerem je nekaj let otroštva preživel dr. France Prešeren. Njegov stric Jožef, vaški kaplan, je Franceta, preden je šel desetleten v šolo, vzel k sebi za pastirja. Mlademu Francetu je bila v veliko veselje bogata stričeva knjižnica, iz katere je jemal knjige, da jih je bral tudi na paši. France se je na Kopanju naučil brati in pisati.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Družabno srečanje starejših v Šmarju – Sapu 2017

Krajevna organizacija Rdečega križa Šmarje – Sap je v soboto, 6. maja 2017, v dvorani Družbenega doma Šmarje - Sap že četrto leto zapored za starejše krajane Šmarja – Sapa pripravila družabno srečanje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Na srečanju je zbrane krajanke in krajane lepo pozdravil župan dr. Peter Verlič. Povedal jim je, v kolikor še niso zasledili v medijih, da je do nas ponovno prišla lepa novica. Nacionalni inštitut za javno zdravje je ocenil, da sta občini Grosuplje in Žirovnica najbolj zdravi slovenski občini. Ob tem je dejal, da bo nova lekarna pri zdravstvenem domu kmalu odprta, ker pa je za zdravje pomembno tudi gibanje in rekreacija, bomo še v letošnjem letu na Koščakovem hribu, od zdravstvenega doma do hotela Kongo, vzpostavili tudi prijetno pešpot.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Župan se je ob tej priložnosti vsem prostovoljkam in prostovoljcem Rdečega križa Slovenije - Območnega združenja Grosuplje lepo zahvalil, ker organizirajo takšna srečanja, vsem zbranim pa zaželel lepo popoldne.

Lepo popoldne sta vsem zbranim zaželela tudi predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar in predsednik Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Grosuplje Franc Horvat.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Za prijeten program so poskrbeli: stanovanjska skupina društva Novi paradoks na Malem Vrhu pri Šmarju, ki se je predstavila s Prešernovo Lepo Vido, Šmarčanki Natalija Trontelj in Eva Gabrijel, Špela in Tjaša Grum iz Žalne, ob zvokih harmonike pa so zapele tudi pevke Večerna zarja.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Zbrane je ob koncu uradnega dela srečanja lepo pozdravila tudi predsednica Krajevne organizacije Rdečega križa Šmarje – Sap Sonja Boh ter se ob tej priložnosti zahvalila svojim sodelavkam iz šmarskega Rdečega križa, ki so sodelovale pri pripravi tega srečanja, vsem nastopajočim, posebna zahvala gre tudi županu občine Grosuplje dr. Petru Verliču, predsedniku krajevne skupnosti Janezu Pintarju, Ani Fabjan, pa Pekarni Grosuplje in Društvu podeželskih žena Sončnica Grosuplje. Vsem krajankam in krajanom Šmarja – Sap, ki so dopolnili 80 let ali več, in jim je bilo srečanje tudi namenjeno, pa je zaželela prijetno druženje še naprej.

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.