Območje Radenskega polja je naravni in kulturni biser, ki je v svoji sedanji biološki pestrosti nastajal v tisočletnii interakciji narave in ljudi. Razprostira se na dobrih 4 km² in je najmanjše med devetimi izrazitejšimi kraškimi polji v Sloveniji.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Dela za izgradnjo polnega priključka Šmarje – Sap potekajo po planu

Z deli za izgradnjo polnega priključka Šmarje – Sap je izvajalec del podjetje CGP, d. d., pričel lani meseca julija. Dela vse od takrat intenzivno potekajo, do manjše prekinitve zaradi zimskih razmer je prišlo le konec meseca januarja in v začetku meseca februarja, vendar pa naj bi bila dela kljub temu, skladno s planom, zaključena do konca meseca avgusta.

gallery1 gallery1 gallery1

Dela na konstrukciji rekonstruiranega nadvoza čez železniško progo so že zaključena, poteka pa rekonstrukcija ceste vključno s komunalno infrastrukturo od nadvoza do lokacije bodočega krožnega križišča (gledano proti Grosuplju).

gallery1 gallery1 gallery1

Na desni strani AC (gledano v smeri proti Novemu mestu), torej na območju obeh bodočih krožnih krožišč, novega izvoznega AC kraka in obstoječe glavne ceste, ki se priključuje na AC, se izvajajo nasipi do kamnite posteljice.

gallery1 gallery1 gallery1

Vzporedno pa se tako na desni kot tudi na levi strani AC izdelujejo tudi armirano betonski temelji za protihrupno ograjo, na levi strani (leva stran AC gledano proti Novemu mestu) se jo bo za 1m tudi dvignilo.

gallery1 gallery1 gallery1

Sicer pa je deviacija lokalne ceste do Velikega Vrha že zaključena, prav tako je zaključena nova – prestavljena protihrupna ograja na tem delu.

gallery1 gallery1 gallery1

Zaključeni so tudi izkopi do temeljnih tal na levi strani AC, vgrajuje se še komunalna infrastruktura, proti koncu pa so tudi nasipi vključno s »podpornim zidom« iz armirane zemljine.

gallery1 gallery1 gallery1

Z marcem pa se bodo pričela dela na odseku med krožnim križiščem na regionalni cesti in križiščem na levi strani AC. Dela bodo vključevala tudi rekonstrukcijo obstoječega nadvoza nad avtocesto in gradnjo novega nadvoza.

gallery1 gallery1 gallery1

Omenimo lahko še, da so zemeljska dela na ponikovalnem polju Rupa in ureditev potoka Zacurek na drugi strani hriba v glavnini zaključena, prav tako sta rekonstruirana dva propusta. Trenutno se izvaja izdelava vrtine za odvodnjo meteornih voda iz ponikovalnega polja na drugo stran hriba, vrtina in zacevitev ter zaključna dela naj bi bila tako zaključena do konca meseca aprila.

Priponke:
Download this file (Pregledna SIT_Šmarje-Sap.pdf)Pregledna SIT_Šmarje-Sap.pdf[ ]977 kB

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.