Zgodovinski viri razkrivajo, da se ime Grosuplje prvič pojavi davnega leta 1136, bilo je zapisano kot GROSLUPP ali po Valvasorjevo Velike uplje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Dela za izgradnjo pločnika potekajo tudi na območju Malega Vrha

Na območju Malega Vrha poteka gradnja pločnika, uredilo pa se bo tudi cestno razsvetljavo, avtobusna postajališča in prehode za pešce. Prav tako se bo na območju Malega Vrha obnovilo del vodovodnega omrežja, sočasno pa se dograjuje tudi druga omrežja, kot sta telekom in optika.

gallery1 gallery1 gallery1

Pločnik se bo uredil v dolžini cca. 800 m. Ta bo pešcem omogočil povezavo s Šmarjem - Sapom, saj bo urejen od priključka za Tlake in vse do novega krožnega križišča na Ljubljanski cesti v Šmarju - Sapu, ki pa ga ureja Dars.

gallery1 gallery1 gallery1

Gradnja se je pričela sredi aprila letošnjega leta, zaključena bo predvidoma v prvi polovici meseca julija. Za ureditev pločnika je namreč v večjem delu potrebno zgraditi tudi podporne zidove.

Investicijo sofinancira Direkcija RS za infrastrukturo.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.