Rastlinska odeja Radenskega polja je zelo pestra. Najvrednejši življenjski prostori so mokrotni travniki, ki omogočajo preživetje številnim ogroženim rastlinam, kot sta močvirska kukavica in močvirski svišč. Zaradi vrednih življenjskih prostorov in ogroženih vrst je Radensko polje uvrščeno v evropsko ekološko omrežje Natura 2000.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

40 let vrtca Pika v Šmarju – Sapu

V četrtek, 18. maja 2017, je vrtec Pika v Šmarju – Sapu praznoval svoj 40. rojstni dan. Lep srčen pikast pozdrav je vsem zbranim na praznovanju izrekla ravnateljica VVZ Kekec Grosuplje Majda Fajdiga. Posebej lepo je pozdravila goste župana dr. Petra Verliča, direktorja občinske uprave mag. Dušana Hočevarja, predsednika Odbora za družbene dejavnosti Matjaža Trontlja, predsednika krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janeza Pintarja, ravnateljico Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje Janjo Zupančič in prisotne občinske svetnice in svetnike.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

»Na robu majhnega mesta leži star zapuščen vrt, sredi vrta stoji stara hiša in v njej stanuje Pika Nogavička,« se začenja zgodba o mali neustrašni junakinji Piki Nogavički. 40 let nazaj pa se je začela tudi zgodba vrtca Šmarje – Sap, ki kot ena od devetih enot pripada VVZ Kekec Grosuplje. Ime Pika je vrtec dobil leta 1992. »Prepričana sem, da je ves ta čas bilo in je še danes v vrtcu otrokom lepo. V vrtcu se sklepajo nova prijateljstva, otroci se učijo samostojnosti, pridobijo nove spretnosti in se tako vsakodnevno vračajo v to našo vilo Čira Čara, v tem prelepem okolju, obdanim z zelenjem in prijaznimi ljudmi, s katerimi vrtec nenehno sodeluje,« je dejala ravnateljica Majda Fajdiga.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Vrtcu Pika je za njegov 40. rojstni dan iskreno čestitala in mu izrekla tudi lepo popotnico za naprej, naj vrtec Pika še naprej ostaja tak kot je, lep, prijazen in pomemben kraj za vzgojo in učenje naših najmlajših občanov.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Na praznovanju je vse zbrale prav lepo pozdravil tudi župan dr. Peter Verlič. Ko vidi tako lepo nasmejane malčke, pa njihove starše in tudi vzgojiteljice, je prepričan, da jim je v vrtcu lepo, da se v vrtcu počutijo kot doma. Da je temu tako, se je ob tej priložnosti lepo zahvalil vsemu osebju, za vse kar lepega in dobrega storijo za malčke. Za dobro počutje pa se trudi tudi občina kot ustanovitelj. Vrtec ima tako novo fasado, okna, kotlovnico, streho, pa tudi novo igrišče.

Župan je vsem zaželel, da še naprej ostanejo tako lepo nasmejani, in da se bodo v tem vrtcu tudi v prihodnje počutili kot doma.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Ta dan pa se je tudi pelo in plesalo. S plesom se nam je predstavila Plesna skupina Pika, zapela pa sta nam Otroški pevski zbor Pika in Pevski zbor zaposlenih VVZ Kekec Grosuplje.

gallery1 gallery1 gallery1

gallery1 gallery1 gallery1

Da je bilo praznovanje res tisto pravo, je najmlajše z obiskom razveselila tudi Pika Nogavička in jim prinesla darila, za tisto res posebno presenečenje pa je poskrbela Nina Pušlar.

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.