Območje Radenskega polja je naravni in kulturni biser, ki je v svoji sedanji biološki pestrosti nastajal v tisočletnii interakciji narave in ljudi. Razprostira se na dobrih 4 km² in je najmanjše med devetimi izrazitejšimi kraškimi polji v Sloveniji.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

2. Državna razstava in ocenjevanje šunke v testu

V soboto, 11. marca 2017, je v dvorani Družbenega doma Grosuplje potekala 2. Državna razstava in ocenjevanje šunke v testu. Šunka v testu je klasična velikonočna jed, brez katere preprosto ni bilo velikonočnih praznikov. Pripravlja se jo na več načinov, iz različnih vrst moke in dodatkov. Različno pripravljene šunke v testu so bile obiskovalcem na ogled ves dopoldan, popoldne pa se je odvil tudi kratek kulturni program s slovesno podelitvijo priznanj za najbolje pripravljene šunke v testu.

gallery1 gallery1 gallery1

Vse tekmovalke in tekmovalce ter ostale obiskovalce prireditve je lepo pozdravila predsednica Društva podeželskih žena Sončnica Tatjana Novljan. »Vesele in zadovoljne smo, da je prireditev lepo uspela. Izdelki so zelo lepi in ob koncu jih boste lahko tudi poskusili,« je dejala. Želela pa bi si, da bi se naslednje leto opogumilo še več tekmovalcev, ki bi se preizkusili v pripravi šunke v testu, tudi če niso člani Zveze kmetic Slovenije.

gallery1 gallery1 gallery1

Lepe in čudovite izdelke, ki smo si jih lahko ogledali na razstavi, je pohvalila tudi predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule. Vsem tekmovalcem se je lepo zahvalila za trud in sodelovanje ter dejala, da se na ta način ohranja tudi naša kulturna dediščina.

gallery1 gallery1 gallery1

»Občina Grosuplje je občina dobrega življenja, se pravi, da tudi jemo dobro,« pa je nekoliko v šali dejal direktor občinske uprave Občine Grosuplje mag. Dušan Hočevar. Povedal je, da je občina Grosuplje že več let prejemnica certifikata Zlati kamen, ki izdvaja občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja. Letos pa smo bili uvrščeni celo med 11 najbolj prodornih občin Slovenije, kar je veliko priznanje tako za delo nas na občinski upravi, kot tudi vseh, ki soustvarjajo življenje v naši občini in tako prispevajo svoj košček k mozaiku tega uspeha.

Članicam Društva podeželskih žena Sončnica je čestital, da so pripravile že drugo takšno tekmovanje in razstavo, ter jim zaželel čim več uspešnih razstav tudi prihodnja leta, da bo šla tradicija priprave šunke v testu naprej.

gallery1 gallery1 gallery1

Na 2. državnem ocenjevanju šunke v testu je sodelovalo 27 udeležencev, in sicer 26 tekmovalk in 1 tekmovalec. Najboljši so ob koncu prireditve prejeli tudi bronasta, srebrna in zlata priznanja.

Mihaelovi tamburaši iz Kulturnega društva sv. Mihaela Grosuplje in Ljudski pevci Zarja iz Kulturnega društva France Prešeren Račna so na prireditvi zaigrali in zapeli slovensko pesem, etnolog dr. Boris Kuhar pa je spregovoril o pomladi, gregorjevem, pa seveda o veliki noči.

Foto in video: Brane Petrovič

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.