Tabor Cerovo je bil zgrajen konec 15. stoletja na razgledni vzpetini. Obzidje okoli cerkvice sv. Nikolaja so zgradili okoliški kmetje, da bi se zavarovali pred turškimi vpadi na slovensko ozemlje.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 7. julij 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. julija.

 

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Kolesarske poti v Občini Grosuplje - Grosupeljski krog

Grosupeljski krog je predlog kolesarske poti, ki poteka v neposredni bližini meje občine Grosuplje. Krog je dolg 85 km in poteka večinoma po asfaltnih in makadamskih cestah. Primeren je za treking ali gorsko kolo. Ker je celoten krog za večino rekreativnih kolesarjev prehud zalogaj za en dan, je v zgibanki razdeljen na 8 etap, ki so dolge od 24 do 35 kilometrov in jih je mogoče prepeljati v 2 do 3 urah. Vse etape imajo izhodišče v centru Grosuplja pred prostori Kolesarskega društva na Kolodvorski cesti 2. Predlagana pot vsake etapa pelje do točke, kjer se le ta priključi Grosupeljskemu krogu in se vrne nazaj na izhodišče. Te poti so izbrane tako, da potekajo po manj prometnih cestah in se večinoma ne ponavljajo. Krog je na karti prikazan v rdeči barvi, vsaka etapa pa v drugačni barvi. Poti, po katerih gre več etap so na karti označene v črni barvi, zraven pa so barvne puščice, ki označujejo etapo.

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.