Županovo jamo je leta 1926 odkril takratni šentjurski župan Josip Perme. O jami je sicer v svoji Slavi vojvodine Kranjske pisal že Janez Vajkard Valvazor, ki jo je opisal kot »lepotico dolenjskega kraškega sveta«.
Slika v živo s Tabora Cerovo

odmevi logo

Navodila za dopisovalce

Cenik oglaševanja

Cenik novinarskega in ostalega dela

Rok za oddajo prispevkov in oglasov je 4. september 2017. Posredujete jih lahko na odmevi@grosuplje.si ali na grosupeljski.odmevi@gmail.com. Naslednja številka Grosupeljskih odmevov izide predvidoma 21. septembra.

 

DOSN 2015   2020   naslovnica

zlati kamen 2017

Mladim prijazna obcina logo

logo podlage2

cista krka

Gospodarstvo

Prepoznavni znak Grosuplja je bilo vse, kar je povezano s konji, prometnicami in furmanstvom. Bližina Ljubljane, odlične prometne povezave in lepo podeželsko okolje ponujajo neštete razvojne možnosti: idealno okolje za bivanje, prostor za čiste gospodarske dejavnosti, podjetništvo in obrt ter izletniški turizem.

Grosuplje je relativno mlado naselje, vendar mu njegova lega in močna gospodarska infrastruktura nudita ogromne potenciale za razvoj gospodarstva.

Naselje Grosuplje želimo graditi kot subregionalni center ter omogočiti enakomerno gradnjo infrastrukture na območju občine nasploh.

V občini je organiziranih osem obrtno-podjetniških in industrijskih con:

  • v Brezju
  • v Rožni dolini
  • pri Gasilskem centru
  • pri čistilni napravi
  • gospodarska cona Jug (delno obstoječa in delno v pripravi OPPN)
  • obrtna cona Eurotrans
  • Turistično oskrbovalni center (TOC II in TOC III)
  • obrtna cona Pentlja, Cikava

V vseh conah je urejena osnovna infrastruktura, podjetniki in obrtniki pa imajo možnost nakupa zazidljivih zemljišč za izgradnjo poslovnih prostorov. Podporo razvoju drobnega gospodarstva dajeta Občina Grosuplje - Urad za finance, gospodarstvo in družbene dejavnosti in Območna obrtna zbornica Grosuplje.

 

 

Občina Grosuplje
Taborska cesta 2, 1290 Grosuplje

© 2011 - 2016 Grosuplje, vse pravice pridržane. Izdelava Degriz.